Вести

ЗА БЕЗБЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ МЛАДЕНОВЧАНА

Општина Младеновац пету годину за редом поклања родитељима новорођених беба дечије ауто-седиште и новчану накнаду која је од почетка прошле године повећана са 10.000 на 20.000 динара. Имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију, данас је додела аутоседишта организована у два термина, уз поштовање свих мера превенције.
”Драго ми је када поједине родитеље на додели ауто-седишта видим по други или трећи пут јер то значи да проширују своје породице, а свима нам је жеља да се у Младеновцу из године у годину рађа све више беба. Овај поклон родитељима значи због уштеде кућног буџета, али ми пре свега желимо да им укажемо на значај коришћења ауто-седишта како би њихова деца била заштићена и безбедна приликом превоза у аутомобилу. До сада смо поделили више од 2.000 ауто-седишта, а ових дана расписујемо јавну набавку за ову годину тако да ћемо пројекат ”Ауто-седиште за свако дете“ реализовати и убудуће“, рекао је Стефан Ивановић, члан Комисије за безбедност саобраћаја.
Ивановић је додао да кроз Програм унапређења безбедности саобраћаја Комисија годинама организује едукације за предшколце и основце, такмичења знања из области саобраћаја са вредним наградама, као и едукације за бициклисте и возаче пољопривредних машина.
”Кроз овај програм направили смо полигоне за бициклисте у три основне школе, поделили више стотина ротационих светала трактористима, више од 300 кацига за бициклисте, око 300 блутут слушалица за безбедно телефонирање током вожње и око 200 пакета обавезне опреме - прва помоћ, троугао и прслук. Такође, поставили смо ЛЕД мераче брзине возила код ОШ ”Свети Сава“ у Село Младеновцу и у Космајској улици у Баташеву у зони школе ”Свети Сава“.
Ивановић је подсетио да је Комисија за безбедност саобраћаја покренула електронски сервис ”Стоп критиковању, дај предлог!“ као канал комуникације са грађанима у циљу лакшег и ефикаснијег решавања проблема.
”Много иницијатива је покренуто и захваљујући одличној сарадњи са Секретаријатом за саобраћај врло брзо очекујемо њихову реализацију. Недавно смо уредили зону ОШ ”Момчило Живојиновић“ а могу да најавим и то да ћемо у наредна два до три месеца уредити још неке зоне школа које се налазе на државним путевима. У току је и измена саобраћајног пројекта на државним путевима који пролазе кроз општину Младеновац у погледу ограничења брзине, постављања сферних огледала, обележавања пешачких прелаза, све у циљу повећања безбедности саобраћаја на путевима у нашој општини“, рекао је Ивановић.
Родитељи су данас добили на поклон и заштитне маске са логом Комисије за безбедност саобраћаја и поруком ”Возиш. Не пијеш.“