Вести

Владан Глишић: решавање проблема водоснабдевања биће један од приоритета

Говорећи о проблему водоснабдевања, који је претходних дана био нарочито изражен у вишим деловима града, председник привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић је рекао да то јесте велики проблем и да Привремени орган има план и обавезу да учини све како се слична ситуација не би поновила.

„Морам да кажем да четири године није инвестирано у нове бунаре. Зато имамо смањен доток воде, а услед великих врућина, какве су биле у претходном периоду, знатано је повећана потрошња. Трудимо се да учинимо колико можемо. У сталном смо контакту са комуналним предузећем. Наложили смо да се обезбеде цистерне као и константна дежурства како би се сви проблеми на бунарима решавали у тренутку. Имали смо додатни проблем током викенда када су, због проблема на електроенергетској мрежи, сви бунари у МЗ „Влашка“ били ван функције.
Чим консолидујемо стање у општини, решавање проблема водоснабдевања биће нам приоритет. Очекује се изградња водовода Макиш – Младеновац, али је то дугорочан посао који ће бити завршен за неколико година. Зато је наш план и обавеза да у наредним месецима изградимо неколико бунара и тако повећамо количину воде на онај ниво који може да задовољи потребе потрошача у Младеновцу“, рекао је Глишић.

Он је подсетио да је Привремени орган тражио од општинских служби и директора јавних предузећа да, у форми информације, доставе планове пословања, као и извештаје о раду и финансијама.

„Још нисмо добили све информације које смо тражили, али на основу онога што смо имали прилику да видимо, јасно је да се претходна власт бахато односила према имовини општине Младеновац. Они се нису бавили функционисањем јавних предузећа, већ су их довели у безизлазно стање, презадужили их и преоптеретили нестручним кадровима. Јавна предузећа су доведена у такво стање да више нису у могућности да обављају послове који су њихова основна делатност. Ми ћемо учинити све што можемо да се тешка ситуација превазиђе и да општина „стане на ноге“. Спремни смо да се ухватимо у коштац са свим изазовима“, казао је председник Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић.