Вести

Владан Глишић: борићемо се да урадимо што више, уз подршку Владе Републике Србије и Града Београда

Екипе ЈКП „Београд пут“ почеле су радове на асфалтирању улице Стари бунар у Америћу. Становници овог младеновачког села нису крили задовољство због тога што ће коначно добити асфалтирану улицу, што су и истакли у разговору са председником Привременог органа ГО Младеновац Владаном Глишићем. Мештани су овом приликом указали на још неке проблеме који се тичу, пре свега, путне инфрастурктуре. Глишић је саслушао све предлоге и иницијативе и казао да је свестан тога да постоји велики број малих сеоских улица које треба асфалтирати.

„Свестан сам тога да је свакоме од вас важно да има уређену улицу и прилаз свом дворишту и имању. Нажалост, општинске службе се никада нису бавиле тим, наизглед малим стварима, које вама много значе. Када будемо средили стање у општини у финансијском смислу и када стабилизујемо јавна предузећа, посветићемо се томе да створимо такве услове да општина буде отворена за потребе свих грађана, како вас овде у Америћу тако и становника сваке друге сеоске и градске месне заједнице“, рекао је Глишић у разговору са мештанима.

Он је додао да је Привремени орган затекао катастрофално финансијско стање у општини које је оставила претходна власт.

„Док се општина финансијски не консолидује, борићемо се да урадимо што више у сарадњи са Градом Београдом, као што смо, уз помоћ Града, почели и радове на асфлтирању младеновачких саобраћаjница и локалних путева. Није важно са које стране долази новац. Најбитније је да, упркос тешкој ситуацији, урадимо што више. Тренутно су то путеви, а касније ће бити и других инфраструктурних пројеката. Морам да нагласим да имамо велику подршку Владе Републике Србије и Града Београда. У сталном смо контакту са надлежним републичким и градским органима како бисмо пронашли начин да превазиђемо тешку ситуацију у којој се налази општина Младеновац“, рекао је Владан Глишић.

Захваљујући средствима која је издвојио Град Београд преко Секретаријата за саобраћај, за непуних недељу дана асфалтиран је локални пут у засеоку Мишевица у Кораћици, Костадиновачка улица у Баташеву, улица Новаци у Ковачевцу и Стари бунар у Америћу. Следеће недеље требало би да почну радови на асфалтирању локалног пута за гробље Чупина вода у Рабровцу.

Више фотографија у "Фото галерији".