Вести

ВАЖАН РАВНОПРАВАН РАЗВОЈ ОПШТИНА И КАДА ЈЕ РЕЧ О КУЛТУРИ

Кандидати за одборнике са листе "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" Светислав Гонцић и Андреја Младеновић обишли су данас радове на реконструкцији Музеја Младеновца и поручили да је важан равноправан развој свих општина и када је у питању култура. Г

онцић је истакао да је реконструкција Младеновачког музеја показатељ да кандидати из одборничког тима СНС подржавају котинуирани развој културе у Србији. Нагласио је да Младеновац има богату и значајну историју, што је, према његовим речима, прилика да се музеј који је део Београда реконструише и да се у њему прикаже богато историјско и свако друго наслеђе.

"Снови сада постају стварност коју је могуће реализовати, новца има и улаже се у нашу будућност и будућност деце", казао је Гонцић.

Андреја Младеновић подсетио је да је тај музеј затворен од 2009. године, да је био у тешком стању, као и да је "пропадало" више од 2000 различитих музејских експоната и артефаката. "Музеј Младеновца показао је у каквом положају се култура налазила у нашем главном граду", нагласио је и додао да културне установе постоје и у општинама, а не само у центру Београда. Како је објаснио, управо из тог разлога је значајна реконструкција музеја, који ће са 150 квадрата бити проширен на 300.

"Младеновац ће добити објекат за понос где ће моћи да изложи све оно што је хиљадама година старо и припада Младеновчанима, Београду и Србији", истакао је. Он је додао да је положај културе такав да су потребна свакодневна улагања, те да су из тог разлога на листи "Александар Вучић - Зато што волимо Београд" директори музеја, познати драмски уметници и глумци, као што је Гонцић.

Подсетио је на отварање Музеја савремене уметности и најавио да ће ове године бити отворен Народни музеј. "То улива наду да ће све културне институције бити уређене и сређене, али да ће и садржај у култури бити богатији", закључио је Младеновић.

 

Извор: Тањуг