Вести

УНИЈА ЖЕНА ОРГАНИЗОВАЛА ТРИБИНУ

Унија жена Српске напредне странке Младеновац организовала је трибину на тему оснаживања жена и њиховим правима. Скуп је одржан у свечаној сали др Елси Инглис а присутним Младеновчанкама обратила се Сандра Божић, члан председништва Српске напредне странке. Она је истакла да је у протеклом периоду много урађено на оснаживању жена и њиховом укључивању у политички живот и одлучивање.

”Положај жена, захваљујући политици председника Александра Вучића, из године у годину је све бољи, те је данас све више жена на руководећим позицијама у многим друштвеним структурама. Захваљујући оваквој политици, све више жена се налази на местима где се одлучује и њихово мишљење се све више уважава“, рекла је Божић.

”Веома је важно оснаживање жена у политици. Потребно је да жене преузму одговорност и заузму одговорнија места у одлучивању“, навела је, између осталог, Наташа Јовановић, повереница Уније жена у Младеновцу.

На трибини је било речи и о изазовима са којима се жене сусрећу, али и о великом броју позитивних ствари и промена од када је Српска напредна странка преузела одговорност за управљање општином. Окупљене жене поручиле су да березервно подржавају политику Српске напредне странке и председника Александра Вучића.