Вести

У ПОСЕТИ ПОРОДИЦИ МИЛОШЕВИЋ, ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Поводом 3.децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, представнице Уније жена Српске напредне странке Општинског одбора Младеновац посетиле су породицу Драгице Милошевић из Амерића. Драгица је самохрана мајка сина ометеног у развоју са којим живи у свом домаћинству у овом младеновачком селу. Ова храбра жена недавно је остала без другог сина али се упркос свим невољама које су је задесиле у животу и даље храбро бори за добробит своје породице.

Имајући у виду да, поред здравствених проблема, ова породица живи у тешким материјалним условима, представнице Уније жена упознале су се са свим потешкоћама са којима је суочено ово домаћинство. Како би Милошевићима бар мало олакшали свакодневни живот и функционисање, обећали су најнеопходнију помоћ и подршку која им је потребна.

Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембар, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву и да се скрене пажња на проблеме сa којима се особе с инвалидитетом суочавају.