Вести

У ЈКП „Младеновац“ стигли нови контејнери и смећарка

Младеновачко комунално предузеће, као резултат пословно-техничке сарадње са ЈКП "Градска чистоћа", добило је на коришћење камион смећарку који је распоређен на редовне линије одношења смећа. Ово београдско предузеће донирално је и 16 нових контејнера, чиме је остварен део овогодишњег плана набавке од укупно 60 контејнера за одлагање комуналног отпада.
Поред тога, захваљујући сарадњи са ЈКП „Београдски водоводод и канализација“ набављено је и возило марке „Ивеко ривал“ које ће појачати возни парк у Служби одржавања водоводне и канализационе мреже.

„Служба водовода и канализације располагала је са два возила од којих је једно у квару. С обзиром на то да ова служба има много посла на одржавању мреже и отклањању кварова, ново возило ће у великој мери допринети бољем функционисању. Смећарка нам је такође била неопходна. Са њом смо заокружили возни парк на пет оваквих камиона који су стално активни у појачаном режиму изношења смећа. Када је реч о новим контејнерима, они ће бити размештени на одговарајуће локације у центру града. То је за почетак, а са сваком следећом набавком распоређиваћемо их ка периферији града. Стари контејнери, који могу да се ремонтују, биће враћени у радионицу комуналног предузећа где ће се извршити њихова рапарација – чишћење, фарбање и замена точкића,“, рекао је Владета Лучић, в.д. директора ЈКП "Младеновац" и повереник Савета за комуналне делатности ОО СНС у Младеновцу.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац и један од координатора ОО СНС у Младеновцу, захвалио се челним људима града Београда.

„Драго ми је што Градска управа и њихова јавна предузећа препознају наше потребе и што нам излазе у сусрет. Поновићу још једном, с обзиром на ситуацију коју смо затекли у општини и јавним предузећима, свака помоћ нам је преко потребна и добродошла. Ово је само један од доказа узлазне путање у сарадњи коју имамо са градом Београдом на свим нивоима, а таквих примера ће ускоро бити још“, рекао је Глишић.

Када је реч о јавној хигијени, комунално предузеће организовало је на Космају акцију чишћења дивљих депонија. Радници ЈКП "Младеновац", са свом потребном механизацијом, очистили су неколико депонија на потезу од изласка из Кораћице до врха Космаја. У акцији је укоњено пет камиона смећа.

„Контејнере на овом потезу за сада празнимо уторком и петком, а размотрићемо могућност да то буде и чешће. Ову акцију реализовали смо на основу петиције грађана тог краја, али, чишћење Космаја убудуће ће бити редовна пракса“, рекао је Лучић.

Вршилац дужности директора ЈКП „Младеновац“ је апеловао на грађане да буду савесни и воде рачуна о томе где одлажу отпад, како се не би стварале нове дивље депоније.