Вести

У изградњу саобраћајница у Младеновцу уложено 40 милиона динара за месец дана

Представници града Београда и Привременог органа градске општине Младеновац обишли су радове на изградњи тротоара у улици Вука Караџића у насељу "25. мај" и асфалтирању крака улице Милутина Миланковића у Село Младеновцу. Посао финансира град Београд преко градске Дирекције за путеве а извођач радова је ЈКП „Београд пут“.

Становници Село Младеновца кажу да су задовољни што им је улица коначно асфалтирана и да ће им то, како су рекли, променити живот и олакшати обављање свакодневних обавеза. Објашњавају да су раније морали да превозе децу до асфлатног пута да не би газила по блату на путу до школе.

„Годинама смо чекали на ово. Сви су обећавали а сада је коначно урађено. Није могло ни колима да се прође, дешавало се да аутомобиле извлачимо трактором“, каже један од мештана Село Младеновца.

На питање шта још недостаје у погледу инфраструктуре у овом делу Село Младеновца, становници кажу да им је неопходан тротоар јер је реч о изузетно прометном регионалном путу који је небезбедан за пешаке.

Радове у насељу 25. мај и Село Младеновцу обишли су Андреја Младеновћ, заменик градоначелника Београда, Раденко Дурковић и Марко Зељуг, чланови Градског већа, Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај, Иван Тејић, директор ЈП "Београд - пут" и Славиша Живковић, директор Дирекције за путеве града Београда.

Представници Града су истакли да имају изуетно добру сарадњу са Привременим органом општине Младеновац и да су у сталној комуникацији. Такође су похвалили Привремени орган због продуктивног рада и домаћинског пословања истакавши да иницијативе из општине Младеновац за разне радове стижу у Београд на дневном нивоу.

„У последњих месец дана од када је Привремени орган преузео власт у Младеновцу, почели смо са реконструкцијом осам градских улица. Овим се радови не завршавају. Данас смо имали састанак на којем су нам представници градске општине Младеновац изнели читав низ предлога како би се, са аспекта режима саобраћаја и изградње инфраструктуре, побољшали услови живота грађана“, рекао је Душан Рафаиловић, градски секретар за саобраћај.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац и један од координатора ОО СНС у Младеновцу, захвалио се на подршци управи града Београда.

„Свака посета и подршка представника града Београда изузетно нам значи. Привремени орган је посвећен консолидацији стања у Младеновцу. Успели смо за мецес дана да смањимо дуг са двадесет милиона на осам милиона динара. Настављамо са изградњом саобраћајница у свим месним заједницма. И убудуће ћемо слушати иницијативе грађана и на основу тога планирати радове“, казао је Глишић.

Захваљујући доброј сарадњи Привременог органа ГО Младеновац и управе града Београда, у изградњу и санацију градских саобраћајница и локалних путева на територији општине Младеновац, у протеклих месец дана, инвестирано је oko 40 милиона динара.

Више фотографија у "Фото галерији".