Вести

ТАКМИЧЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА У ПИКАДУ

Како би својим суграђанима трећег доба омогућили да квалитетно проведу слободно време, да се забаве и рекреирају, Савет за пензионере Општинског одбора Српске напредне странке Младеновац организовао је такмичење пензионера у пикаду. У складу са концептом активног старења који је део социјалне подршке суграђанима у трећем добу, учествовали су сви који су изразили жељу да се опробају у овој дисциплини и на тај начин покажу спретност и вештину, али пре свега, да се добро друже.

Овог пута даме су биле прецизније и виспреније имајући у виду да су заузеле прва два места. На крају такмичења, најуспешнијима у обе конкуренције додељене су пригодне награде у складу са духом наступајућих празника.

Како су младеновачки сениори истакли, овај вид рекреације им је, као спортска дисциплина која захтева прецизност и мирну руку, представљао једну врсту изазова у којем су се, као што су резултати показали, изузетно добро снашли. Иако је у надметање у пикаду у њима пробудило такмичарски дух, кажу да им је најбитније што је неколико сати дружења прошло у смеху и шали.

Ово није први пут да Савет за пензионере кроз ову и друге активности пружа подршку старијим суграђанима у циљу спречавања социјалне изолације са жељом да предупреди негативне последице усамљености коју старост може да донесе. Наставићемо да бринемо о старијим суграђанима пружањем сваког вида подршке и помоћи, али и оргаразовањем разних едукативних радионица, дружења, спортских такмичења и других програма, кажу у Савету за пензионере.

Сви који желе да се придруже активностима намењеним младеновачким пензионерима, могу да се јаве у канцеларију Општинског одбора Српске напредне странке.