Вести

Субвенције за пољопривреднике

Чланови Савета и Канцеларије за пољопривреду Српске напредне странке у Младеновцу обишли су младеновачке пољопривреднике у више сеоских месних заједница и упознали их са актуелним субвенцијама и подстицајима које дају општина, град Београд и Република Србија.

Када је реч о субвенцијама града Београда, актуелни су конкурси за пољопривредну механизацију, пчеларство, воћарство, повртарство и сточарство, док градска општина Младеновац субвенционише вештачко осемењавање говеда сименталске расе.

Тим за пољопривреду Српске напредне странке најавио је да ће Пољопривредна саветодавна и стручна служба "Младеновац" ускоро почети бесплатну агрохемијску анализу земљишта. Такође, позвали су произвођаче да се пријаве за једнодневну стручну посету мини млекарама у Војводини која ће бити организована 4. марта.

Младеновачки пољопривредници су, између осталог, обавештени да могу да се организују у удружења и тако директно и под много повољнијим условима понуде и продају своје произведе на Велетржници Београд.

Чланови тима за пољопривреду ОО СНС одговарали су на бројна питања произвођача, а свима који желе да конкуришу за субвенције понудили су помоћ приликом прикупљања документације у жељи да, као и прошле године, остваре право на највећи број субвенција у односу на остале београдске општине.