Вести

СТЕФАНОВИЋ: ЂИЛАС НЕ НУДИ НИШТА ДА ПОМОГНЕ ГРАЂАНИМ

Драган Ђилас није спреман да помогне грађанима Србије ни са једним евром, рекао је потпредседник Владе и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић.

”Седамнаест дана од првог случаја Корона вируса у Србији једино што Драган Ђилас и данас нуди су чисте измишљотине, мржња према Александру Вучићу и ниједна конкретна ствар која би била од помоћи грађанима Србије", рекао је Стефановић.

Стефановић је рекао да је знао да Ђилас није спреман да помогне грађанима и врати им ”бар један евро од милиона које је узео од тих истих грађана“, бавећи се политиком и бизнисом са јавним предузећима током 13 година власти.

”Нажалост, сасвим очекивано понашање Драгана Ђиласа. Јасно је народу у Србији да у политику није ушао да би дао новац. Управо супротно“, рекао је Стефановић.

Кол центри имају стотине позива сваког дана

Стефановић је обишао у Раковици волонтере и припаднике МУП-а који помажу најстаријим суграђанима и позвао грађане Србије да поштују мере које доноси Влада Србије, јер једино тако штитимо животе.

”Дошао сам у Раковицу да се захвалим, не само људима који свакодневно обилазе Београђане који живе у овој општини, већ симболично свим волонтерима, полицајцима и ватрогасцима у Србији. Они раде огроман посао, њихова суштина је да помогну нашим најстаријим суграђанима“, рекао је Стефановић, апелујући на све грађане да што мање излазе из кућа и додавши да ће се волонтери трудити да брзо дођу до сваког коме је потребна храна или помоћ.

Стефановић је рекао да кол центри имају стотине позива сваког дана, међу којима су најчешће позиви за доставу хране и основних животних потрепштина.

”Трудимо се да и кроз мере психолошке превенције и све друге мере помогнемо оним људима који се налазе у изолацији. Наравно, врло важно је да схвате да се ове мере доносе да заштите њихове животе, врло је важно да поштују одредбе и мере које доноси Влада Србије", рекао је Стефановић.

Стефановић је похвалио грађане који су се пријавили за волонтирање током ванредног стања и који уз јединице полиције, ватрогасце и локалне самоуправе, помажу да ова акција што лакше прође.

”Без свих тих људи ми ово не бисмо успели. Зато огромна захвалност свима који су данас укључени у свакој општини у Србији, који раде у кол центрима и волонтерима који достављају храну. Захвалност и за све оне који на терену помажу да ова ситуација прође што лакше за наш народ“, рекао је Стефановић.