Вести

Становници Пружатовца добили асфалт

У засеоку Ђурђевићи у МЗ „Пружатовац“ асфалтирене су Шумарска и Забојска улица, у укупној дужини од 800 метара. Становници овог краја кажу да је тај локални пут био у катастрофалном стању и да су на асфлат чекали годинама.

„Била је рупа до рупе. Деца су каљава одлазила у школу, људи на посао. Чак смо и тракторима тешко пролазили. Ово нам много значи и још не можемо да верујемо да нам је неко коначно изашао у сусрет. Захваљујемо се руководству општине и надамо се да ће нам помоћи да уведемо и уличну расвету јер нам је, после асфалта, то остало као једини проблем“, рекла нам је становница Шумарске улице, Славка Ђурђевић.

Повереник месног одбора Пружатовац ОО Српске напредне странке, Добрица Бркић, каже да људи нису веровали да ће улице бити асфалтиране јер су, у прошлости, много пута били обманути.

„Многи политичари су долазили у предизборним кампањама, обећавали, сликали се, а када прођу избори нико се више није сећао ових људи овде. До данас је све остајало само на обећањима, и баш зато, мештани нису веровали да ће им пут бити асфлатиран док нису видели машине. Улице су биле у катастрофалном стању, нарочито у зимском периоду. Људи су били изоловани, без асфалта и уличног светла. На срећу, посао је урађен, и зато се, у име мештана, захваљујем свима који су томе допринели“, рекао је Бркић.

Председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, изразио је задовољство што је, у сарадњи са управом града Београда, реализована још једна иницијатива грађана. Он је нагласио да је локални пут у Пружатовцу од изузетне важности јер повезује ову месну заједницу са Великом Иванчом.

„Настављамо да радимо по иницијативама грађана и то је оно због чега сам посебно задовољан. Људи овде нису имали асфалт 40 година и живели су у заиста отежаним условима. Локални пут који асфалтирамо данас од вишеструке је важности, пре свега у функционаланом смислу, јер повезује два села, Пружатовац и Велику Иванчу. Становништво се претежно бави пољопривредом, али има и оних који путују на посао, односно, у школу. Сваки метар овог асфлата је доста важан јер ће овдашњим породицама омогућити лакше функционисање и квалитетнији живот. Привремени орган ће настојати да у наредном периоду испоштује све иницијативе грађана“, казао је Владан Глишић.

Глишић је додао да су у току и радови на изградњи атарских и некатегорисаних путева, који се изводе у складу са приоритетима и по утврђеном плану.

Више фотографија у "Фото галерији".