Вести

Школи у Село Младеновцу дониране две табле

На иницијативу Марије Минић из месног одбора „Село Младеновац“ Српске напредне странке, Младеновчанин Милош Петровић донирао је две беле „пиши-бриши“ табле издвојеном одељењу ОШ „Свети Сава“ у тој месној заједници.

 

„Драго ми је што сам данас овде и што сам могао да учиним нешто лепо за своје најмлађе суграђане. Са задовољством сам се одазвао иницијативи месног одбора „Село Младеновац“ и купио две табле школи која носи исто име као и она коју сам ја завршио. Видели смо да овде доста тога недостаје. Верујем да бисмо са мало воље и улагања могли овој деци да омогућимо квалитетније школовање. Када би свако урадио по неку малу ствар и допринео колико може, њима би, сигуран сам, много значило“, рекао је Милош Петровић.

 

Чланови Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић и Наташа Јовановић захвалили су се на донацији у име ГО Младеновац.

„Инвестиционо одржавање основних школа до сада је било селективно, односно некима је давано много, а некима мало. Наш циљ је је да се све сеоске и градске школе равномерно развијају и интезивно ћемо радити на томе“, рекла је Наташа Јовановић.

Председник Приверменог органа ГО Младеновац Владан Глишић обећао је да ће општина финансирати прикључење објекта на грејање, што је, уједно, један од највећих проблема мешовитог одељења ове школе које похађа 14 ученика.

„Школа се још увек греје на старе пећи и зато ћемо се трудити да у што краћем року уведемо грејање, а следеће године финансираћемо реконструкцију крова. Настојаћемо да што више улажемо у истурена одељења младеновачких основних школа како бисмо омогућили квалитетнији рад ученицима и њиховим наставницима. Улагањем у инфраструктуру допринећемо томе да већи број деце иде у своје матичне школе, а не у градске које су по неколико километара удаљене. Лепа вест је да су нам се, након овога данас, јавили и други људи са жељом да помогну школи у Село Младеновцу. Надам се да ће ускоро бити конкретних резултата“, казао је Глишић.