Вести

Савет за националне мањине у Сенаји

Савет за националне мањине ОО СНС у Младеновцу, у сарадњи са Саветом за здравство тог општинског одбора, организовао је У МЗ „Сенаја“ акцију мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви. Више од 70 становника овог насеља искористило је прилику да бесплатно и без здравствене књижице преконтролоше неке од основних здравствених параметара.

Повереник Савета за националне мањине Сузана Васић нагласила је да је акција била веома успешна и изразила задовољство због великог одзива грађана.

Она је обишла насеља у Сенаји, у којима претежно живе припадници националних мањина, и упознала их са програмом и активностима Савета. То је, уједно, била прилика и да се непосредно, на терену, упозна са основним проблемима са којима се сусрећу становници и њиховим предлозима и идејама који се тичу побољшања услова живота у насељу.

Након разговора са грађанима, Сузана Васић је изразила задовољство због сазнања да сва деца редовно похађају школу и баве се различитим спортским активностима.
Када је реч о проблемима на које су скренули пажњу припадници националних мањина у Сенаји, Сузана Васић каже да је то, углавном, недостатак уличне расвете и неопходност санације појединих улица.

„Савет за националне мањине, преко ОО Српске напредне странке у Младеновцу, предузеће све активности како би се изашло у сусрет захтевима грађана који су углавном оправдани“, рекла је повереник Савета за националне мањине ОО СНС у Младеновцу Сузана Васић.

Више фотографија у "Фото галерији".