Вести

Санирано клизиште у Великој Иванчи

У засеоку Метаљка у Великој Иванчи, услед поплава и обилних падавина, пре неколико година појавило се клизиште. Одрон је тада сравнио са земљом стару кућу у дворишту породице Јанковић у којој живе четири генерације. Иако су се више пута обраћали претходној власти, како кажу, до данас нико није показао разумевање за њихов проблем и све се завршавало само на обећањима. Захвални су Привременом органу градске општине Младеновац који је препознао озбиљност ситуације и предузео неопходне кораке како би се проблем коначно решио.

„Имајући у виду да су животи људи у питању и да се, пре свега, ради о безбедности наших суграђана, одмах смо реаговали и дали налог стручним службама Дирекције за изградњу и планирање и ЈКП „Младеновац“ да изађу на терен и направе план санације. Овакви и слични проблеми морају се ургентно решавати и ту се не сме постављати питање финансија. Посао смо обавили у неколико фаза. Што је најважније, спречили смо даљи одрон земљишта и омогућили породици Јанковић да после неколико година стрепње и страха, коначно одахну. Наш главни задатак је да створимо услове за бољи живот грађана, како у градским, тако и у сеоским месним заједницама. То ће нам и убудуће бити приоритет и ја их позивам да нам се обрате са својим предлозима и иницијативама“, рекао је председник Привременог органа градске општине Младеновац, Владан Глишић, који је и један од координатора ОО СНС у Младеновцу.

Глишић је додао да клизиште у Великој Иванчи није једини овакав проблем на територији општине Младеновац. Он је рекао да ће Привремени орган, у циљу заштите живота и имовине грађана, предузети све што буде потребно како би се санирала и друга клизишта, решило питање подземних вода и слични проблеми.

Више фотографија у "Фото галерији"