Вести

Продужен рок за подношење пријава за доделу подстицајних средстава

Секретаријат за привреду града Београда, због великог интересовања пољопривредника, продужио је рок за достављање пријава за јавни позив за доделу подстицајних средстава у области повртарства и воћарства на територији града Београда за 2015. годину. Пријаве ће се, уместо до 16. октобра, примати до 23. октобра, до 15 сати.

Како би пружили све неопходне информације и помоћ пољопривредницима који желе да конкуришу за доделу подстицајних средстава, чланови Савета за пољопривреду ОО СНС, поред већ стандардног термина петком од 10.30 до 12.00 сати, дежурају у канцеларији странке у Младеновцу и осталим радним данима у периоду од 11 до 12 сати, по потреби и дуже. Они ће бити на располагању пољопривредним произвођачима до 23. октобра, када истиче продужени рок за подношење пријава.

У претходне две недеље, колико трају свакодневна дежурства, велики број произвођача обратио се за помоћ стручном тиму Савета за пољопривреду, пре свега у вези са прикупљањем потребне документације, након чега је већина и конкурисала за доделу подстицајних средстава.

Подсетимо, подстицајна средства намењена су за набавку и постављање опреме - пластеника са системом за наводњавање кап по кап за производњу поврћа и система за наводњавање кап по кап за засад воћа. Средства су наменска и бесповратна и додељују се у максималном износу до 80 одсто цене прихватљивих трошкова набавке и постављања опреме.