Вести

Привремени орган - Саопштење за јавност

Поводом јавних и анонимних претњи којима су изложени поједини чланови Привремног органа градске општине Младеновац, као и намерног паљења приватног возила члана Привременог органа, Предрага Вулиновића, у ноћи између 20. и 21. септембра, Привремени орган одржао је ванредну седницу на којој је једногласно усвојено следеће Саопштење за јавност.

" Од постављења Привремног органа градске општине Младеновац од стране Скупштине града Београда, ово тело је утврдило низ незаконитости у раду претходног руководства градске општине Младеновац. Откривене незаконите радње и несавесно пословање, имале су за последицу више милионску материјалну штете по буџет градске општине Младеновац. Спрегом појединих бивших општинских функционера, правних и физичких лица као и појединаца из других структура власти, направљен је организовани систем за извлачење новца из општинског буџета и противправно отуђење државне имовине.
Својим ангажовањем на прекидању ових канала којима је систематски извлачен буџетски новац, поједини чланови Привременог органа постали су мета претњи, очигледно организоване групе људи. Ове претње, у почетку анонимне, а затим и јавне, кулминирале су паљењем аутомобила члана Привремног органа , Предрага Вулиновића, у ноћи између 20. и 21. септембра.
Привремени орган градске општине Младеновац, најоштрије осуђује организоване нападе на личност и имовину сваког члана овог тела и тражи од надлежних органа да хитно реагују како би се ови напади зауставили, а одговорна лица открила и процесуирала. Привремни орган саопштава да претњама и нападима никако неће бити заустављени процеси декриминализације, већ да ће започети посао бити доведен до краја, а од данас и са додатном енергијом и упорношћу"

Владан Глишић
Председник Привременог органа

Извор: www.mladenovac.rs