Вести

ПРЕДНОВОГОДИШЊЕ ДРУЖЕЊЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ПЕНЗИОНЕРА

За старије Младеновчане вечерас је организовано дружење уочи новогодишњих и божићних празника, као мали знак пажње и захвалности за све што су до сада учинили градећи свој град и своју земљу. Провели су вече уживајући у дружењу, игри, шали и смеху, онако како само они то умеју.

Срећне новогодишње и божићне празнике младеновачким сениорима пожелели су Наташа Станисављевић, чланица Главног одбора Српске напредне странке и Градска секретарка за социјалну заштиту, Андрија Чупковић, директор ЈКП ”Паркинг сервис“ Београд и Владан Глишић, председник Градске општине Младеновац.

Обраћајући се присутним пензионерима, Наташа Станисављевић је рекла да Српска напредна странка рачуна на њих и види их као део тима са којим ће заједно радити на стварању бољег живота свих грађана Србије. Она је изразила задовољство што има прилику да се поново дружи са старијим Младеновчанима и истакла три веома важне ствари које предстоје у 2022. години.

”Град Београд мисли на све своје грађане и зато смо обезбедили довољно новца у буџету општине Младеновац како би пензионери могли да наставе са свим својим активностима. У следећој години настављамо са излетима, са оваквим и сличним дружењима као и са свим видовима помоћи која је потребна грађанима. Општина Младеновац ће и даље бринути о свима којима је помоћ потребна и у том контексту наставићемо да реновирамо наше установе и да унапређујемо квалитет живота свих грађана Младеновца. Трећа, и мени најважнија ствар која се тиче свих најстаријих грађана у Младеновцу а и широм Србије, јесте додатна помоћ државе коју је наш председник Александар Вучић најавио, а то је 20.000 динара колико ће бити исплаћено свим пензионерима у фебруару. Ово је показатељ колико председник Вучић мисли на пензионере и показатељ бриге о људима“, рекла је Станисављевић и додала да Српска напредна странка рачуна на подршку, савет, мудрост и енергију старијих суграђана.

Владан Глишић је нагласио да подршка пензионера значи стабилност ове земље и уједно им се захвалио што су, сносећи највећи терет економских реформи, омогућили млађима да граде своју земљу и наш Младеновац. Глишић им је пожелео добро здравље и породичну срећу и обећао да ће Општина Младеновац и у 2022. години организовати оваква и слична дружења попут бесплатних излета за пензионере.