Вести

Помоћ породици Стојић

Шесточлану породицу Стојић из Баташева, која живи у веома тешким условима, посетили су данас повереници Савета за националне мањине и Савета за информисање ОО Српске напредне странке у Младеновцу Сузана Васић и Тања Дабић, као и један од координатора тог општинског одбора Бојан Станојевић. Они су породици Стојић уручили пакете са храном, пеленама и кућном хемијом.

Стојићи живе у Младеновцу од 10.000 дечјег додатка и 20.000 динара, колико износи плата оца Ненада. Маја Стојић, мајка шеснаестомесечних тројки Наташе, Мине и Луке и седмогодишњег Николе је незапослена. Стојићи живе као подстанари. Кажу да једва састављају крај са крајем и да немају новца ни за основне животне потребе.

„Иде зима а ми смо без огрева. Немамо новца за кирију. Месечно нам је само за стан и комуналије потребно више од 12 хиљада динара. Нас двоје се често одричемо хране да би имало довољно за децу“, каже Маја Стојић.

Стојићи су недавно сазидали нову кућу која још увек није усељива јер нису завршени сви радови. Надају се да ће се наћи добри људи који би им помогли да у објекат уведу воду и струју и створе основне услове за живот како би се преселили у нови дом.