Вести

Подигнут ниво хигијене у граду

Младеновачко комунално предузеће поново је увело праксу прања улица цистернама са шмрковима, иако то није било у овогодишњем програму пословања. Након више година, синоћ су опране централне градске улице.

„Некада је то била редовна пракса. Иако није у плану за ову годину, видели смо да је потребно неке локације посебно очистити. То се посебно односи на градски трг где се игра доста деце, нарочито у вечерњим сатима и где је хигијена лоша због велике фреквенције грађана и паса луталица. Праћемо улице све до почетка кишних дана а тај посао уврстићемо у програм пословања за следећу годину, као редовну активност“, рекао је Владета Лучић, в.д. директора ЈКП “Младеновац“ и повереник Савета за комуналне делатности ОО СНС у Младеновцу.

Како би се подигао ниво хигијене у граду, младеновачко комунално предузеће увело је још неколико новина. Према Лучићевим речима, промењен је оперативни план изношења смећа у деловима града где се оно одлаже у стандардне контејенре запремине 1,1 кубика.

„У центру града и насељима "25. мај" и "Дедиње", смеће сада износимо два пута у току дана, преподне до 10 сати и поподне од 17 сати. До сада је изношено једном дневно, али смо решили да појачамо режим јер се ради о густо насељеним деловима Младеновца. Ако се укаже потреба, поједине улице биће опремљене додатним контејнерима.
Ових дана набавићемо 60 нових контејнера а возни парк ћемо обогатити са још једном смећарком, што је резултат пословно техничке сарадње са ЈП „Градска чистоћа“, рекао је Лучић.

Више фотографија у "Фото галерији".