Вести

Почело асфалтирање у Кораћици

У засеоку Мишевица у Кораћици почели су радови на асфалтирању деонице пута у дужини од 850 метара. Ова саобраћајница је од изузетне важности за општину Младеновац јер повезује магистрални пут из правца Београда са планином Космај. Грађани који долазе на Космај сада ће, преко Мале Врбице и Кораћице, скратити дужину пута за читавих 15 до 20 минута.

„Иницијатива о асфалтирању овог локалног пута потекла је од становника Кораћице и Мале Врбице. Српска напредна странка је препознала значај те саобраћајнице за општину Младеновац као и за комплетан развој главног града. Успели смо да анимирамо Скупштину града да, преко Секретаријата за саобраћај, почне са радовима у овом засеоку. Мештани су, иначе, покретали исту иницијативу више пута у претходних 30 година, међутим, до данас ништа није урађено. Изгубили су сваку наду да ће њихова улица бити асфалтирана јер су им људи који су до сада водили општину само давали обећања а ништа конкретно нису урадили“, рекао је координатор ОО СНС у Младеновцу Горан Спaсојевић.

Обилазећи радове у Кораћици, Спасојевић је изразио задовољство што се посао обавља квалитетно, у складу са неопходним стандардима.

„Биће урађена комплетна дренажа, сва потребна инфраструктура и користиће се најквалитетнији асфалт који ће бити дуготрајан, а не, као у претходном периоду, да траје колико и политичка кампања.
Грађани цене то што СНС држи обећање о равномерном развоју свих општина у Београду, што подразумева и овакве путеве, а не као што је то чинила претходна власт која је асфалтирала путеве до својих кућа или приватних стамбених објеката својих функционера. У свакој месној заједници на територији општине Младеновац биће асфалтирана бар по једна саобраћајница“, закључио је Спасојевић.

Радове у Кораћици обишао је и председник Привременог органа општине Младеновац Владан Глишић.

„Ова деоница је веома важна за општину Младеновац у смислу развоја туризма зато што повезује магистрални пут из правца Београда са планином Космај. Циљ нам је да у што већој мери искористимо туристичке капацитете ове планине и зато ћемо радити на отварању етно села и развоју викенд туризма. Будући да је Младеновац недавно добио статус бање, превасходно ћемо се бавити развојем туристичких потенцијала Космаја, осмишљавањем и промоцијом занимљивих садржаја, помоћу којих ћемо привући грађане, пре свега становнике Београда, да са својим породицама посећују Космај.
Ово је први пројекат који, на иницијативу грађана, реализује Привремени орган ГО Младеновац у сарадњи са Скупштином града Београда. У плану је да се асфалтира и друга деоница пута у овом засеоку“, рекао је Владан Глишић.

Након асфалтирања у Кораћици, извођач радова, ЈКП „Београд пут“, санираће улицу Стари бунар у Америћу, а потом и улицу Новаци у Ковачевцу. Радови на асфалтирању уследиће у Костадиновачкој улици у Баташеву и путу за гробље Чупина вода у Рабровцу.

Више фотографија у "Фото галерији".