Вести

Почели радови на обележавању саобраћајне сигнализације

Саобраћајна сигнализација на путевима у Младеновцу већ дуго је у веома лошем стању. Хоризонтална сигнализација, попут пешачких прелаза и трака које усмеравају возила на раскрсницама, толико је избледела да се готово и не види. Слична ситуација је и са вертикалном сигнализацијом, будући да су на појединим локацијама саобраћјни знакови оштећени, поломљени или насилно уклоњени.

Имајући у виду да лоша саобраћајна сигнализација ствара проблеме возачима, нарочито онима који не познају довољно град, и угрожава безбедност свих учесника у саобраћају, директор младеновачке Дирекције за изградњу и планирање Драган Јелић захтевао је ургентну реакцију надлежних служби.

“За постављање и одржавање хоризонталне и вертикалне сигнализације у општини Младеновац задужен је Секретаријат за саобраћај града Београда који тај посао поверава ЈКП “Београд пут”. По преузимању дужности директора одмах сам интервенисао и упутио званичан захтев Секретаријату да пошаље екипе које ће прегледати комплетну саобраћајну сигнализацију. Потребно је утврдити постојеће стање и извршити поправку, односно, поново обележити хоризонталну сигнализацију на саобраћајницама у општини Младеновац”, рекао је директор Дирекције за изградњу и планирање Драган Јелић, који је, иначе, и један од координатора младеновачког одобра Српске напредне странке.

Након рекације директора Дирекције, екипе ЈКП “Београд пут” изашле су на терен и почеле радове на обележавању и обнављању хоризонталне и вертикалне саoбраћајне сигнализације у Младеновцу. Овај посао већ је обављен на појединим саобраћајницама које се налазе у близини ОШ “Свети Сава”.

Више фотографија у “Фото галерији”.