Вести

Почела санација атарских путева

Младеновачко комунално предузеће почело је радове на санацији и изградњи атарских путева на територији општине Младеновац. Према речима в.д директора Дирекције за изградњу и планирање Драгана Јелића, који је и један од координатора ОО СНС у Младеновцу, у плану је санација дванаест атарских путева у укупној дужини од 6.250 метара. Вредност посла је 9 милиона 804 хиљаде динара, а средства је обезбедио град Београд.

“Задовољан сам динамиком извођења радова и верујем да ће посао бити завршен у предвиђеном року, до 1. децембра ове године. До сада смо завршили радове на путу за гробље у Марковцу и у Доњокрајској улици у Пружатовцу. Посао смо поверили нашем комуналном предузећу које је са својом механизацијом тренутно у МЗ „Амерић“ где се ради атарски пут за Вишљанску у дужини од 600 метара. Иако је реч о каменој подлози, трудимо се да посао обавимо квалитетно, како би путеви што дуже били у функцији, будући да их претежно користе пољопривредници за пролазак са тракторима и другим пољопривредним машинама“, рекао је Јелић.

Атарски пут у Америћу био је у веома лошем стању. Активисти тог месног одбора Српске напредне странке, пре доласка машна, очистили су пут од врзина и смећа, посекли дотрајала стабла и уклонили грање, чиме су се стекли услови за почетак радова. Пољопривредници овог краја убудуће ће много лакше и брже долазити до парцела које обрађују.

Директор младеновачке Дирекције је рекао да су за ову годину планирани и радови на санацији некатегорисаних путева који ће бити финансирани из општинског буџета.

Више фотографија у "Фото галерији"