Вести

Очишћена дивља депонија код гробља у Рајковцу

Чланови Привременог органа ГО Младеновац, радници Општинске управе, представници младеновачког Комуналног предузећа, Дирекције за изградњу и планирање, Пијачне управе, као и омладинци ОО СНС у Младеновцу, организовали су акцију чишћења дивље депоније на самом улазу у град, у непосредној близини гробља у Рајковцу. Захваљујући заједничком ангажовању, за непуна два сата, очишћено је и уклоњено три камиона пластичних флаша, кеса, шута, грања и другог отпада.

Директор ЈКП “Младеновац” Владета Лучић је рекао да ће то предузеће увек подржати овакве и сличне акције.

“Уређење ове површине није у надлежности комуналног предузећа, али ми смо се са задовољством одазвали позиву Привременог органа и пружили подршку, како у људству, тако и виду потребне механизације, ручног алата и опреме. Дивље депоније на улазу у град стварају ружну слику о свима нама и драго ми је да су општински функционери препознали потребу да се организује оваква акција", рекао је Лучић.

Члан Привеменог органа Наташа Јовановић је рекла да депонија на самом улазу у град прдставља ругло и да је требало очистити много раније.

“Желели смо личним примером да покажемо како неке ствари могу да се ураде и без чекања на службе јавних предузећа које су у дефициту и имају доста посла. Није много издвојити два сата недељно да се уради нешто корисно. Ово је уједно и апел грађанима да очисте испред својих дворишта и њива, да не чекају да то неко други уради уместо њих. Ако сви дамо мали допринос, урадићемо велику ствар за град. Овакве акције, које подстичу људе да учине нешто лепо у свом животном простору, већ се организују у Београду, и сасвим је сигурно да ћемо и ми наставити са том праксом”, рекла је Наташа Јовановић.

Акцији чишћења дивље депоније прикључио се и председник Привременог органа Владан Глишић. Он је напоменуо да је ово само једна у низу акција које ће бити организоване у наредном периоду.

“Ово је једно велико сметлиште на улазу у град које смета пре свега самим грађанима од којих је и стигла иницијатива за уређење. Ми смо то уважили и заједно са директорима јавних предузећа и омладином Српске напредне странке изашли на терен. Циљ нам је, пре свега, да покажемо да за овакав посао не треба много новца већ само добра воља. Свакако ћемо изаћи у сусрет свим грађанима који желе да њихов крај буде чист и зато их позивам да нам дају предлоге и сугестије о томе како заједно можемо уредити и озеленити прилазе граду. Уређеност прилаза једном граду представља огледало и власти и грађана и зато треба сви додатно да се потрудимо да нам град буде лепши и чистији. Свако мора да крене из свог дворишта и управо је то једна од порука ове акције”, казао је Глишић.

Акцију чишћења дивље депоније подржали су и омладинци ОО Српске напредне странке у Младеновцу. Како су рекли, циљ им је да личним примером покажу како је потребно само мало добре воље да се учини нешто лепо и корисно за град.

Више фотографија у "Фото галерији".