Вести

Настављају се радови на санацији локалних путева у општини Младеновац

Екипе ЈКП „Београд пут“ наставиле су радове на асфалтирњу градских саобраћајница и локалних путева у општини Младеновац. После улице Новаци у Ковачевцу, у овој месној заједници биће саниран још један локални пут. Асфалт ће добити улица Аранђела Илића која је за мештане веома значајна зато што повезује центар села са школом и сеоском црквом.

„Много ће значити за све а нарочито за децу која иду у школу. Пут је изузетно фреквентан јер много људи до центра села пролази овом деоницом, а тамо нам је и пошта, амбуланта, продавница“, каже један од мештана, Дејан Марковић.

Његов комшија Бобан Папић објашњава да је пут био у веома лошем стању.

„Када је лоше време није могло пешке да се прође од блата. Много нам значи што ће улица бити асфалтирана“.

Имајући у виду да део саобраћајнице, практично, пролази кроз школско двориште, извођач радова, али и део локалног становништва, скренули су пажњу на овај проблем.

„Због неажурности и незаинтересованости претходне власти, саобраћајница је направљена тако да пролази кроз школско двориште. Невероватно је да између школског дворишта и игралишта постоји пут којим се одвија саобраћај. Грађани су с правом кивни.
Спорна деоница мораће да буде затворена за саобраћај јер нам је безбедност деце на првом месту. Међутим, нашли смо алтернативно решење. Саобраћај ће бити преусмерен на локални пут који се налази у непосредној близини. Њега ћемо насути каменом а онда ћемо, наредних дана, настојати и да асфалтрирамо ту улицу“, рекао је председник Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић.

Глишић је рекао да ће Привремени орган наставити са решавањем инфраструктурних и комуналних проблема у општини, а асфалтирање је само део посла који предстоји у наредном периоду.

Више фотографија у „Фото галерији“.