Вести

МО "Амерић" наставља са акцијама уређења животног простора

Активисти месног одбора „Амерић“ ОО Спрске напредне странке у Младеновцу наставили су са организовањем акција које имају за циљ подизање нивоа комуналне хигијене и уређење животног простора у тој месној заједници. У последњој, дводневној акцији, активности су проширене и на МЗ „Мала Врбица“. Вредни активисти МО „Амерић“ очистили су запуштен простор око зграде тамошње месне заједнице, покосили траву, покупили и уклонили велику количину смећа, корова и грања.

Другог дана акције уређено је двориште сеоске школе у Америћу, како би ученике дочекао леп амбијент и очишћен простор спреман за игру и друге активности. Уз сагласност директора, сређен је и део школског дворишта око запуштеног објекта у којем су некада живели учитељи. Исечена су стара, дотрајала стабла, извучено грање и коров.
Иначе, становници ове месне заједнице решили су и проблем одлагања отпада на локацији сеоског гробља, будући да им је младеновачко комунално предузеће обезбедило контејнер за те намене.
У МО „Амерић“ кажу да ће и неке од наредних активности бити усмерене ка Малој Врбици и очекују од становника те месне заједнице да се придруже акцијама.