Вести

Младеновачки пољопривредници у посети Велетржници Београд

У организацији Савета за пољопривреду ОО Српске напредне странке у Младеновцу, 30 младеновачких пољопривредника посетило је Велетржницу Београд, где је одржана едукативна презентација у оквиру програма „Сусрети са пољопривредним произвођачима - јесен 2015“. Циљ пројекта је да се у оквиру едукативних радионица пољопривредним произвођачима пруже информације о унапређењу пољопривредне производње и побољшању приноса.                                                                                                                                                                  

Произвођачи из општине Младеновац били су у прилици да сазнају новости које се односе на очекивани ниво помоћи кроз ИПАРД програм. Осим тога, предавање је обухватило и теме у вези са значајем виноградарских регистара, рентабилном производњом воћа на нашем продручју, као и најновијим програмима осигурања и најповољнијим програмима кредитирања пољопривредника.

За све пољопривредне произвођаче који су присуствовали радионици обезбеђено је по 100 килограма ђубрива за јесењу сетву као и ваучери за нафту или радна одела. У Савету за пољопривреду ОО СНС у Младеновцу захваљују се на подршци општини Младеновац која је обезбедила аутобуски превоз до Велетржнице Београд. Такође се захваљују и свим произвођачима који су прихватили учешће у овој акцији. У Савету кажу да су пољопривредници били изузетно задовољни презентацијом и да су понели сјајне утиске са предавања.              

Савет за пољопривреду ОО СНС у Младеновцу и Канцеларија која ради у оквиру Савета, организоваће сличне акције и у наредном периоду и наставиће са активностима које ће бити у интересу пољопривредних произвођача.