Вести

Град ће помоћи школски спорт и оживљавање Спортског центра

Градски секретар за спорт и омладину Славко Гак, приликом посете општини Младеновац, обишао је СРЦ „Љубомир Ивановић - Геџа”, стадион „Селтерс” и спортско игралиште у ОШ „Момчило Живојиновић”. Гак је рекао да се спортски објекти у Младеновцу налазе у катастрофалном стању због лошег руковођења претходне власти и односа према спорту, као и нерационалног финансијког пословања и изразио спремност Града Београда да помогне развоју спорта у Младеновцу.

„Грађани Младеновца заслужују исте услове као и они у центру града, па и када је спорт у питању. Не само да је лоше пословано већ је у овим објектима много тога нестало, што је пописом и утврђено. У сали и теретани није улагано ништа дуги низ година и базен је у лошем стању, а дуго није плаћан ни рачун за струју за спортски центар“, рекао је градски секретар за спорт и омладину.

Председник Привременог органа Владан Глишић, који је и један од координатора ОО СНС у Младеновцу, указао је на неке од проблема и изаразио очекивање да ће се кроз партнерство са Секретаријатом за спорт и омладину реализовати заједнички иновативни програми.

„Проблем је када учесници млађих селекција, након такмичења у тим категоријама, нису у могућности да наставе тренирање у сениорским клубовима. Поред тога, велики проблем су спортске сале, како у Спортском центру, тако и у оквиру школа. Tу oчекујемо помоћ Града, да сале не буду издаване физичким лицима, већ да омогућимо директорима школа и самим клубовима да их користе под повољнијим условима. Приоритет нам је и финансирање школског спорта, затим млађих селекција, да би се створили здрави услови за улагање у школски спорт. Претходно руководство је издвајало свега 28.000 динара за целу годину, када је у питању школски спорт, што је за ово руководство недопустивo “, казао је Глишић.

Градски секретар за спорт и омладину је такође истакао да се школски спорт мора подићи на виши ниво и да је то један од приоритета града Београда. Он је рекао да је Граду враћена надлежност суфинансирања школског такмичења на општинском нивоу и да ће Град финансијски подржати сваког професора који изведе децу на такмичење. Гак је позвао младеновачке клубове да се пријаве за наменска средства која дaje градски Секретаријат за спорт за закуп термина, куповину опреме и путовања у иностранство.
Градски секретар је додао да Младеновац може да пружи огроман допринос у остварењу спортских резултата и истакао да ће Град помоћи да СРЦ „Љубомир Ивановић – Геџа“ постане бисер Младеновца.