Вести

ФСБ поделио лопте и комплете дресова младеновачким фудбалским клубовима

Фудбалски савез Београда (ФСБ) поделилио је 50 лопти и пет комплета дресова представницима десет клубова општинске лиге, као део ургентне помоћи младеновачким фудбалским клубовима на почетку нове сезоне,. Такође, ФСБ је доделио 100.000 динара намењених пре свега клубовима који негују млађе селекције. Осим помоћи у лоптама и дресовима, у наредној транши, клубови из Младеновца ће од ФСБ-а добити и мреже.

На састанку генералног секретара ФСБ-а Јована Шурбатовића са представницима Привременог органа и Фудбалског савеза Младеновца, било је речи о изузетно лошем стању у којем се налази већина општинских терена као и о моделима сарадње ФСБ и градске општине Младеновац на заједничком послу унапређења младеновачког фудбала.
Шурбатовић је истакао да је ФСБ у свом текућем буџету определио два милиона динара за помоћ општинским савезима.

„Ми ћемо тај фонд увећавати, а до сада смо помоћ више усмеравали према приградским општинама јер знамо каква је економска ситуација у вашим срединама. Помажемо искључиво клубовима који поштују фудбалске прописе, фер плеј што значи без инцидената на утакмицама.
Нажалост, у прошлости нигде ни једна општина није толико улудо потрошила пара на фудбал, а да резултата није било. Зато данас немате ни прволигаша, ни српсколигаша чак ни зонаша што се никада није десило. Надамо се да ће ваши клубови кренути узлазном путањом и очекујемо вас у вишим ранговима. Обновљени су терни у Младеновцу, Великој Крсни и Сенаји и намера нам је да наставимо са улагањом у инфраструктуру. Такође, сада смо у стању да обезбедимо и терене са вештачком травом. Ми смо спремни – дајте нам локацију за канцеларију ФСБ-а коју ћемо опремити и можемо ући у посао постављања терена са вештачком травом на земљишту које је у државном власништву и који би био доступан свим клубовима“, рекао је Шурбатовић.

Горан Спасојевић, члан Извршеног одбора Фудбалског савеза Младеновца, захавлио се ФСБ-у на помоћи и додао да је стање фудбалских терена у Младеновцу "тренутно можда и најлошије на територији Београда"

„Жеља нам је да покажемо да ће Привремени орган у наредном периоду потпуно другачије да се односи према спорту, па и према фудбалу. Трудићемо се да у наредном периоду помогнемо клубовима који поштују сва правила фудбалског савеза, а посебно оним клубовима који негују млађе селекције.“

Владан Глишић, председник Привременог органа и један од координатора ОО СНС у Младеновцу, рекао је да је у разговорима са Фудбалским савезом Београда акценат стављен на стање фудбалских терена у општини.

„Сви знамо да у претходних десет година није било инвестиција у инфраструктуру и да су неки клубови били принуђени да ове године одустану од такмичења. Трудићемо се да направимо план помоћи свим спортским клубовима у општини и ту очекујемо и помоћ Фудбласког савеза Београда“, рекао је Глишић.

Више фотографија у „Фото галерији“