Вести

Формиран Савет за привреду ОО СНС у Младеновцу

ОО Српске напредне странке у Младеновцу формирао је Савет за привреду, а за предсеника тог тела именован је младеновачки привредник, власник предузећа „Нама“, Микан Миросавић. Првом састанку присуствовало је више од 60 људи, међу којима и доста успешних привредника из Младеновца, као и председник Привременог органа ГО Младeновац Владан Глишић са сарадницима.

Обраћајући се присутнима, Микан Миросавић је рекао да је основни задатак Савета за привреду буђење општине Младеновац која је доведена у катастрофалну ситуацију.

„Младеновац је тренутно спаваоница из које сваког јутра одлази велики број радника у Београд и друга места. Ми то нећемо дозволити. За нашу децу морамо да обезбедимо радна места у нашем граду. Друго, не можемо више дозволити да нам деца иду у економску школу у Сопот. Моја идеја је да се та школа, или бар једно одељење, врати у Младеновац. Један од приоритета је и да утврдимо са чиме тачно располажемо у погледу локација које су у власништву општине и оних које су на продају а у приватном су власништву. Поред тога, направићемо евиденцију наших људи који раде у западним земљама међу којима има доктора, професора, успешних привредника, који могу много да нам помогну. Небитно је да ли неко припада Српској напредној странци, ово је ствар око које се морамо окупити јер само заједничким деловањем можемо да направимо резултат. Уважићемо сваког радника и приватника, почев од оних који имају једног запосленог до великих гиганата попут Петра Драпшина и Керамике. Прихватио сам овај задатак који радим волонтески и убудуће ћу тако радити“, рекао је Миросавић.

Подсетивши на катастрофалну ситуацију у општини која је затечена, без пројеката и инвестиција, члан Привременог органа Наташа Јовановић је рекла да је општина недавно конкурисала са првим пројектима за средства од Европске комисије. Она је позвала привреднике да изађу са својим предлозима и иницијативама.

„Потребно је да нам кажете шта би побољшало ваш пословни амбијент и ми ћемо се максимално трудити да вам помогнемо, колико је у нашој моћи. Циљ нам је да од града учинимо бољу средину за живот. Мањак радних места који је настао услед лоше приватизације желимо да надокнадимо отварањем нових предузећа. Општински буџет је био у великом минусу и ми сада плаћамо дугове из претходних година. За два месеца, захваљујући уштедама, смањили смо дуг за 20 милиона. У буџету за следећу годину и са планираним пројектима акценат ћемо ставити на обезбеђивање инфраструктуре за потенцијалне инвеститоре“, рекла је Наташа Јовановић .

Члан Савета за привреду ОО СНС и градски одборник Горан Спасојевић, рекао је да ће учинити све да комуникацију између општине Младеновац, Града Београда и Републике учини што бољом.

„Драго ми је што у сали видим и људе који нису чланови странке али су дошли да се придруже раду Савета и помогну својим знањем и идејама. Потрудићу се да доведем све релевантне факторе који могу да помогну развоју привреде у општини Младеновац како бисмо им предочили ситуацију у којој се налазимо и учинили све да пројекте и инвестиције доведемо у наш град“, рекао је Спасојевић.

Председник Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић поздравио је формирање Савета за привреду и изразио очекивање да ће се привредници ујединити у јако удружење у којем појединци неће бити привилеговани по партијској линији, као што је то било до сада, већ да просперитет и развој града буду на првом месту. Одговарајући на једно од питања присутних привредника које се односило на проблем Керамике, Глишић је рекао да му се готово свакодневно обраћају људи који су остали без посла и личних доходака, без радног стажа, који не могу да остваре никаква права а нису ни социјални случајеви.

„Знате и сами да смо затекли катастрофално стање. Младеновац је разорен, људи који су свој радни век провели у неком од предузећа избачени су на улицу а локална самоуправа није реаговала. Ми смо у току са свим дешавањима и покушавамо преко надлежних органа да пронађемо решење. Били смо неколико пута на седници Владе и на састанцима са градоначелником где смо изнели све проблеме. И у наредном периоду имаћемо низ важних састанака, између осталог и у Привредној комори. Учинићемо све што можемо да оживимо привреду у Младеновцу“, рекао је Глишић.

На састанку је речено да општина интезивно ради на формирању индустријске зоне како би Младеновац имао са чим да изађе пред потенцијалне инвеститоре. Председник Савета за привреду Микан Миросавић позвао је све људе који желе да се прикључе раду Савета да се обрате канцеларији ОО СНС у Младеновцу, која се налази на трећем спрату зграде Радничког универзитета.

Више фотографија у "Фото галерији"