Вести

Договорена сарадња са Ловачким удружењем „Варовнице“

Председник Привременог органа ГО Младеновац и један од координатора општинског одбора Српске напредне странке, Владан Глишић, на позив ловачког удружења „Варовнице“, присуствовао је ловачкој слави Свети Јевстатије, коју то удружење обележава сваке године. То је уједно била и прилика за разговор о будућој сарадњи локалне самоуправе и ловачког Удружења. Према Глишићевим речима, општина ће помоћи њихов рад на више начина.

„Ловачком удружењу је потребна подршка и ми ћемо је свакако пружити, у складу са нашим могућностима. Задовољство ми је што смо договорили да сарадњу унапредимо и то на више начина, организовањем разних акција и пројеката. Договор је да, у сарадњи са Црвеним крстом Младеновца, ловцима омогућимо додатну едукацију у пружању прве помоћи. Осим тога, заједно ћемо радити на томе да следеће године организујемо манфестацију такмичарског карактера, која ће бити употпуњена свечаном академијом, изложбом експоната и културно – забавним програмом, што ће, између осталог, имати за циљ промоцију ловства и ловног туризма у Младеновцу“, рекао је Глишић и пожелео младеновачким ловцима добар поглед, потврдивши још једном да ће њихово Удружење увек имати поузданог партнера у локалној самоуправи.

Организовано ловство у Младеновцу и околини почело је оснивањем ловачке организације под именом „Савезно ловачко удружење Младеновац, 5. октобра 1899. године. У двадесетом веку, ловци Младеновца организационо су напредовали, делећи судбину народа којем су припадали. Ратови и немаштина нису им дозволили да саграде ловачке домове и створе трајна материјална добра. После Другог светског рата, младеновачки ловци су омасовили своју организацију, а реорганизацијом ловних целина на целој територији општине Младеновац, 1995. године Ловачко Удружење “Варовнице” поприма своју данашњу структуру и територију ловишта.
Удружење данас има око 550 чланова распоређених у 17 секција.