Вести

БИРАМО ДА СЕ АКТИВИРАМО И НАШОЈ ДЕЦИ ОБЕЗБЕДИМО СВЕТ БЕЗ НАСИЉА

Омладина Српске напредне странке у Младеновцу обележила је низом активности 4. јун, Међународни дан деце жртава насиља. Пролазницима су делили пропагандни материјал са јасном поруком да насиље мора да се препозна и спречи како бисмо сви заједно обезбедили деци свет без насиља.

Вршњачко насиље је агресивно понашање међу децом које се временом понавља или има потенцијал да се понавља. Насиље у школама и ван њих је проблем са којим се морамо борити јер млади треба да се осећају сигурно где год да се налазе. Желимо данас да пошаљемо поруку да смо против насиља и да, ко год има проблем, може да нам се обрати.

О проблемима се прича, и зато не смемо да ћутимо.

Наставићемо да радимо на едукацији младих како бисмо дали допринос спречавању сваког вида насиља, кажу у Унији младих Срспке напредне странке Младеновац.

Након штанда, одржана је и интерактивна радионица ”Корак по по корак – ставимо се у ципеле детета“, на којој је било речи о свим облицима насиља над децом са идејама и предлозима о конкретним активностима које би утицале на спречавање насиља.