Вести

БЕЗБЕДНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ

Комисија за безбедност саобраћаја на путевима Градске општине Младеновац организовала је још једну доделу дечијих ауто-седишта родитељима новорођених беба. Данашњем догађају присуствовали су државни секретар Министарства унутрашњих послова Милосав Миличковић и председник општине Младеновац, Владан Глишић.

”Драго ми је када видим да једна општина велику пажњу посвећује унапређењу безбедности саобраћаја. Видим велики број родитеља који озбиљно схватају питање безбедности своје деце и то је оно што ме радује. Један од циљева Националне стратегије за безбедност саобраћаја Републике Србије је да буде што мање жртава у саобраћају и да нема настрадале деце. Зато је важно да се континуирано ради на едукацији свих учесника у саобраћају, нарочото најмлађих, како бисмо безбедност саобраћаја подигли на највиши ниво. Апелујем на учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе. Одговорност возача, пре свега према деци, као и другим учесницима у саобраћају је веома велика и зато их молим да не седају за волан уколико су конзумирали алкохол, да поштују прописано ограничење брзине и користе сигурносне појасеве, а на родитеље да децу правилно превозе у одговарајућим ауто-седиштима“ рекао је Миличковић.

Комисија за безбедност саобраћаја општине Младеновац поклонила је родитељима више од 2.000 дечијих ауто-седишта. И ове године, осим пројекта ”Ауто-седиште за свако дете“, у плану су бројне активности у вези са безбедношћу саобраћаја. Биће организоване едукације за ученике основних школа и возаче пољопривредних машина као и велики број других промотивних активности.