Вести

Асфалтирана Македонска улица у Баташеву

Након Солунске улице у Међулужју, екипе ЈКП „Београд пут“ почеле су радове на асфалтирању Македнонске улице у МЗ „Баташево“. У две младеновачке саобраћајнице уложено је више од пет милиона динара. Средства су обезбеђена преко Секретаријата за саобраћај града Београда, на иницијативу Привременог органа ГО Младеновац.

„Ми само спроводомо у дело предлоге и иницијативе грађана, колико је то тренутно у нашој могућности. У претходном периоду није се водило рачуна о равномерном инфраструктурном развоју месних заједница на територији општине. То желимо да променимо и зато радимо плански, водећи рачуна да нам захтеви грађана увек буду на првом месту“, рекао је председник Привременог органа ГО Младеновац и један од координатора локалног одобра СНС, Владан Глишић. Oн је раније најавио да ће ускоро почети и радови на уређењу некатегорисаних путева који ће бити финансирани средствима из буџета општине.

Атарски пут у Шепшину

Радници младеновачког комуналног предузећа користе лепо време за радове на санацији атарског пута у Шепшину, у дужини од 900 метара и путу за Росуље у Село Младеновцу, у дужини од 600 метара.

Према речима становника ове месне заједнице, изградња атарског пута у Шепшину значајна је у економском смислу али и у погледу безбедности. Наиме, пут пролази кроз 150 хектара плантажа под бресквом, јабуком, шљивом и грожђем. Бројним домаћинствима која живе од воћарства биће знатно олакшан транспорт робе. Са друге стране, терен је изузетно специфичан, са оштрим нагибом, због чега је вожња, нарочито приликом падавима, буквално опасна по живот. Уградњом камене подлоге пољопривредницима ће бити омогућен безбеднији и бржи транспорт. Иначе, овај међуатарски пут представља најближу везу између Младеновца и Гроцке и биће од корисити пољопривредницима из Шепшина, Дубоне и Умчара.

Више фотографија у "Фото галерији".