Вести

Асфалтирана Костадиновачка улица у Баташеву

Секретаријат за саобраћај града Београда, преко свог извођача радова, ЈКП „Београд пут“, наставља радове на асфалтирању и реконструкцији младеновачких саобраћајница и локалних путева. Паралелно са послом у Кораћици, почела је и санација Костадиновачке улице у МЗ „Баташево“. Становници овог дела Младеновца кажу да су на асфалтирање чекали годинама.

„Улица је била у веома лошем стању. Због великог броја ударних рупа многи возачи су оштетили своје аутомобиле. Сви су обећавали да ће нам асфалтирати улицу, али нико ништа није предузео. Свака част за ово што раде, то нам много значи.“, каже становница Костадиновачке улице Живкица Сарић.

Њен комшија, Зоран Стевановић, присећа се да су становници пре више од 25 година о свом трошку асфалтирали улицу.

„До 1989. године смо газили по блату. Тада смо добровољно скупили новац и сами финансирали насипање камена и асфалтирање. Од тада до данас ништа није урађено. Мислим да у околини нема улице која је у лошијем стању од наше. Срећни смо што ћемо добити асфалт“, каже Стевановић.

После разговора са становницма Костадиновачке улице, председник Привременог органа ГО Младеновац Владан Глишић је рекао да му је изузетно драго што су грађани задовољни, јер, како је нагласио, радови се и обављају на њихову иницијативу. Он је, међутим, казао, да је дошло до одређених техничких проблема и то због пропуста који су раније начињени.

„Део улице није могуће асфалтирати због тога што стубови јавне расвете нису постављени плански, већ се налазе на самој улици. Евидентно је да претходна власт није квалитетено урадила комуналну инфраструктуру. Осим бандера, проблем су и неадекватно постављене шахте за канализацију. О томе је морало да се води рачуна. Међутим, свих ових година, од месних заједница до стручних служби, све је функционисало по партијском кључу и због тога се праве проблеми и тамо где не би смело да их буде. Надам се да се овакви пропусти више неће догађати. Трудићемо се да све службе функционишу како треба“, казао је Глишић.

Глишић је рекао да грађани данас трпе последице тога што је претходна власт редовно исплаћивала себи плате и враћала кредитно задужење које је сама направила.

„Науштрб инвестиција у инфраструктуру, исплаћивали су плате и враћали дуг који су сами направили. Зато данас имамо проблем са водоснабдевањем. Бунари четири године нису реновирани. Стопирани су пројекти у области спорта, културе, образовања, због тога што је све одлазило у потрошњу. Грађани су тако директно оштећени“, закључио је Глишић.

Говорећи о наставку радова на асфалтирању градских саобраћајница и локалних путева, председник Привременог органа ГО Младеновац је рекао да се посао у засеоку Мишевица у Кораћици приводу крају, а да ће екипе Београд пута већ сутра почети асфалтирање у реону Новаци у Ковачевцу.

Више фотографија у "Фото галерији".