Вести

Асфалтиран локални пут у Кораћици

У засеоку Мишевица у Кораћици приводе се крају радови на асфалтирању локалног пута у дужини од 850 метара. Мештани кажу да је овај пут за њих од изузетног значаја али да је био у катастрофалном стању јер до сада ниједном није асфалатиран.

„Није се могло ићи ни пешице а камоли аутомобилима. Газили смо блато. Поједини људи су се раније сами организовали и насипали камен. Међутим, није било пара а ни слоге да се уради нешто више. Ово што је сада урађено много нам значи. Биће скраћена дужина пута до Младеновца за 7 до 8 километара“, каже Живомир Лазић, становник Кораћице.

Председник привременог органа ГО Младеновц Владан Глишић још једном је истакао вишеструку функционалност ове деонице.

„Овај локални пут је значајан у смислу развоја туризма јер повезује планину Космај са магистралним путем Београд – Младеновац али је ваома важан и за мештане зато што спаја два засеока у Кораћици и практично, повезује Кораћицу и Врбицу. Осим тога, људима ће убудуће бити олакшан приступ парцелама које обрађују јер се многе њиве налазе на овом потезу. Привремени орган општине Младеновац, од када је ступио на дужност, ради на више колосека, а унапређење инфраструктуре биће нам један од приоритета“, рекао је Глишић.

Глишић је подсетио да је Скупштина Града Београда у сарадњи са Привременим органом општине Младеновац, у веома кратком периоду завршила санацију неколико локалних путева на територији младеновачке општине, а у појединим месним заједницама радови тек предстоје.

Више фотографија у "Фото галерији".