Вести

Активисти МО „Шепшин“ уредили центар села

Активисти МО „Шепшин“ организовали су акцију уређења центра села. Они су покосили траву и очистили од корова и смећа запуштен спортски терен на којем ће, средином августа, омладина те месне заједнице организовати турнир у малом фудбалу. Осим спортског терена, вредни активисти овог месног одбора очистили су и уредили простор oкo сеоске здравствене амбуланте.

Иначе, мештани Шепшина изградили су сеоску амбуланту 1963/64. године средствима из самодоприноса и уступили је без накнаде младеновачком Дому здравља.
Од лепог објекта са више наменских просторија (чекаоница, амбуланта, ординација за доктора, превијалиште...) данас је у функцији само једна просторија, а остало је руина склона паду. Слично је и са зградом месне заједнице чији кров прокишњава, смеће је на сваком кораку, а састанци се одржавају у сеоској школи.

У склопу месне заједнице је и пошта која више није у функцији јер је ЈП "ПТТ Србије", после више година, одустало од коришћења и одржавања простора, иако су, према свим проценама, била потребна минимална средства за поправку крова, фасаде и олука.

Посебна прича су резервоари за воду. Средства за три резервоара са секундарном мрежом сакупљена су од мештана 2010. године, опет самодоприносом. Направљена су два резервоара, док на месту где је требало да буде трећи, стоје само пластичне цеви зарасле у коров.

Више фотографија у „Фото галерији“.