Саопштења

Недопустиво понашање припадника одборничке групе "БЕЛИ - САМО ЈАКО"

Недопустиво је да одборничка група "Бели - Само Јако" и њен шеф Владимир Трипковић, колеге одборнике - чланове одборничке групе СНС, називају багром, омаловажавају и потцењују. У својим излагањима, одговорност за све затечене, дугогодишење противзаконите радње,Трипковић проналази у редовима Српске напредне странке, притом заборављајући на чињеницу да су многи симпатизери, пријатељи и родитељи чланова покрета "Бели - Само Јако" вршили власт у ГО Младеновац управо у периоду када су настале највеће неправилности у раду општине.
Од преузимања одговорности за функционисање општине Младеновац, одговорним и савесним понашањем и успостављањем реда у свим сегментима, Српска напредна странка отклонила је сваку могућност било каквих противзаконитих радњи, залажући се, притом, да сви они који су у претходном периоду водили општину и јавна предузећа, а који су се огрешили о законе Републике Србије, буду процесуирани.

Подсећамо да је ЈП "ДИП Младеновац" у периоду 2009. - 2010. године, када је директор и правни заступник тог предузећа била Снежана Трипковић, мајка господина Трипковића, потписало уговор о цесији постајући гарант приватном предузећу "Север Електро" д.о.о. за кредит у вредности од 6.000.000 динара. Услови спорног уговора о извођењу радова на изградњи смештајног и хирушког објекта у Азилу за напуштене животиње у Село Младеновцу до дан данас нису испуњени, иако је ЈП "ДИП Младеновац", супротно уговору о цесији, у више наврата извршило плаћања предузећу "Север Електро" д.о.о. кршећи обавезе из уговора.
Овакав потез тадашњег руководства младеновачке Дирекције, са приспелим каматама, грађане Младеновца коштаће 7.500.000 динара.

У истом периоду, у поступку контроле наменског и законитог коришћења средстава сопствених прихода за период од 1. 1. до 8. 6. 2010. године, Буџетска инспекција града Београда открила је незаконитости у пословању ЈП "ДИП Младеновац" и 10. 2. 2011. донела решење којим се налаже Дирекцији да, у циљу отклањања незаконитости, на рачун Извршења буџета града Београда уплати износ од 58.842.618,00 динара на име накнаде за уређење грађевинског земљишта. Рок за извршење био је 10 дана.

Одборничка група Српске напредне странке поставља питања:

- Да ли је господин Владимир Трипковић, који се залаже за нестраначко запошљавање, до радног места дошао путем конкурса или је тадашње руководство општине аминовало његово запослење као награду госпођи Трипковић за "добро" обављен посао у ЈП "ДИП Младеновац"?
- Да ли је политички морално да Трипковић, као шеф одборничке групе "Бели - само јако" у локалној Скупштини и ушушкани син госпође која је била руководилац најважнијег јавног предузећа и члан Већа градске општине Младеновац, константним вређањем и позивањем на одговорност садашње власти, без икаквих аргумената и доказа, скреће пажњу са последица незаконитог рада и евентуалног стицања противправне користи госпође Трипковић?
- Да ли је 7,5 милиона динара могло да се искористи за обнову бар једног вртића, школе или изградњу дечијих игралишта?

Одборничка групе Српске напредне странке у СО Младеновац