МИЛИЧКОВИЋ: СМЕНА ЧОКИЋА ЈЕ БОРБА ПРОТИВ КРИМИНАЛА И КОРУПЦИЈЕ

ПИСАНА ИЗЈАВА МИЛОСАВА МИЛИЧКОВИЋА /16.06.2015.

Лажима, у вези са сменом корумпираног председника општине Младеновац, Демократска странка покушава да сакрије од јавности да је досадашњи председник Градске општине Младеновац смењен јер је Агенција за борбу против корупције Републике Србије утврдила да је злоупотребио положај и да не може више да обавља јавну функцију.

Запањени смо чињеницом да Демократска странка, којој су уста пуна поштовања независних институција, не поштује одлуку једне од најважнијих, Агенције за борбу против корупције, када не одговара њеном члану који је ухваћен у злоупотреби службеног положаја.

Зато позивамо Демократску странку да не обмањује јавност лажним оптужбама о отмицама одборника и притисцима. Права истина је да је седница на којој је смењен Дејан Чокић заказана у складу са пословником и законом. Права истина је да је управо Демократска странка вршила притисак на одборнике који су желели да гласају за смену Чокића. Управо је Демократска странка вршила притисак на директора болнице да се не дозволи Драгици Радојевић да добије слободан дан, да гласа за смену Чокића, и поред тога што је то законска обавеза. Ни то није било довољно демократама већ су послали двоје непознатих људи да физички спрече Драгицу Радојевић да дође на седницу!? То је био притисак и тако за Демократску странку изгледа демократија.

Како је изгледала Чокићева власт најбоље знају грађани Младеновца. Његови кафански рачуни по околним печењарама, на рачун грађана, познати су у Младеновцу.

Колико је Чокић огрезао у криминалу потврђује и извештај о контроли буџетских средстава градске инспекције који је урађен још за Ђиласове владе у Београду. На основу тог извештаја покренути су судски процеси, а један би могао да добије епилог у децембру. Ради се о куповини половног аутомобила за општину марке "Пежо 508". Поменути аутомобил је папрено преплаћен тако што је за њега дато општинско возило "Пежо 407" и још 3 милиона динара приде!? Утврђено је да купљено возило не вреди више од 16.000 евра па је јасно да је тако склопљен штетан уговор по општину.

Колико се обогатио Дејан Чокић показо је недавно објављен оглас на једном сајту за некретнине, преко којег је Чокићев рођени брат огласио продају Кораћичке бање за 400.000 евра. Како се ради о природном добру Младеновца у огромном комплексу са термалним изворима, нејасно је како је породица Чокић дошла у власништво природног добра.

Списак Чокићевих малверзација је предуг. Због једне од њих, коришћење бензинске пумпе у власништву његове породице за потребе општине, Агенција за борбу против корупције утврдила је злоупотребу и предложила да се смени са јавне функције.

Смена Дејана Чокића није политичка. Његова смена је борба против криминала и корупције и ствар поштовања закона и одлуке Агенције за борбу против корупције. За Српску напредну странку је то јасно. Као што нам је јасно зашто Демократска странка брани криминал.

Милосав Миличковић

Потпредседник Градског одбора Београд