Саопштења

ЈОВАНОВИЋ: ВАНДАЛСКИ НАПАДИ ОЛИЧЕЊЕ ПОЛИТИКЕ ДРАГАНА ЂИЛАСА

Читајући обраћање Ђиласове странке у Младеновцу у којем се вређа господин Милосав Миличковић, остала сам запрепашћена количином мржње и лажи која може да стане у тако кратак текст. Опет, није ни чудо што је господин Миличковић мета Ђиласових јуришника, јер је у питању човек који се жестоко борио да Младеновац крене путем опоравка након периода катастрофалне владавине Драгана Ђиласа и његових тадашњих страначких колега.

Памте грађани Младеновца период када је наша општина била гето, изолована од остатка престонице, где је корупција досегла катастрофалне размере, где је општински буџет служио за богаћење Ђиласових другова, а где о народу нико није мислио. Исто тако памте грађани Младеновца и време када је Српска напредна странка преузела одговорност за вршење власти и где су људи попут Милосава Миличковића за кратко време доказали да ова општина може да се развија као и сви други делови Београда.

А крајњи суд о томе како је рађено у Младеновцу дали су грађани који су са 70 одсто на последњим локалним изборима подржали листу СНС, што је најбољи резултат остварен у читавом Београду.

У обраћању Ђиласове странке поново се врши и замена теза. У недостатку резултата и подршке, ”ђиласовци“ у Младновцу покушавају да изигравају жртве наводећи да им неко црта мету и то само дан након што су по трећи пут нападнуте просторије СНС у тој општини.

Читав минули рад Драгана Ђиласа и његових политичких партнера даје нам за право да их сматрамо одговорним за још један дивљачки напад. Говоримо о човеку и странци која је заједно са делом опозиције организовала и учествовала у насилним упадима у Скупштину Србије, насилним упадом на РТС, која је учествовала у насилним демонстрацијама, која никада није осудила дивљачке нападе на новинарке, чији су чланови отворено претили и вређали жене путем друштвених мрежа. Говоримо о човеку и странци која је отворено путем јавног обраћања претила насилним демонстрацијама, хапшењима када они дођу на власт, отпуштањима оних који су их обуздавали у њиховом насилничком лудилу.

Имајући у виду историју насиља Ђиласа, његових политичких партнера и следбеника, имамо пуно право да тражимо од њих да се уразуме, а од надлежних органа да што пре нађу починиоце овог последњег насилног акта.

Нама је јасно да странка која нема програм ни план, а која иза себе има више од једне деценије корупције и девастације, од Младеновчана не може да добије подршку. Зато нам је јасно да је насиље једини излаз који они виде. Али уместо што у глуво доба ноћи јуначки јуришају на прозоре и излоге, позивамо те „хероје“ да свог шефа питају за рачуне у швајцарској банци, да им објасни како је могуће да на власти устостручи своје богатство. Верујемо да би та истина била лековита за читаво наше друштво.

Наташа Јовановић, члан Главног одбора Српске напредне странке