Вести

Стефановић и Миличковић разговарали са становницима Ковачевца

Председник Градског одбора Београд Српске напредне странке др. Небојша Стефановић и потпредседник Градског одбора Београд Милосав Миличковић, посетили су младеновачку месну заједницу Ковачевац. У друштву члана Главног одбора СНС, иначе председника градске општине Младеновац, Владана Глишића, обишли су центар села и разговарали са мештанима. Том приликом поручили су да се вођењем јединствене политике и само у непосредном контакту са грађанима могу решити сви проблеми. Како је речено, у нашој земљи више нема насеља у која се не улаже а основни циљ одговорне власти Српске напедне странке је брига о грађанима.

Подсетимо, у протеклом периоду, од када је руковођење општином Младеновац преузела Српска напедна странка, у МЗ „Ковачевац“ асфалтиране су 22 улице укупне дужине 10000 метара. Каменом подлогом пресвучено је осам некатегорисаних путева у дужини од 3000 метара. Санирано је више од 4000 метара земљаних путева. На иницијативу становника, уведена је нова аутобуска линија „Градска 6“ која саобраћа кроз цело село. Обављена је санација сеоске основне школе која је после 30 година добила нове учионице, тоалете, врата и прозоре. Када је реч о водоснабдевању, ископан је бунар на изворишту Брестовица а општина је помогла и изградњу прилазних стаза у цркви у Ковачевцу и финансирала увођење подног грејања у том објекту.

У наредном периоду у овом младеновачком селу, између осталог, биће реализован пројекат реконструкције здравствене амбуланте као и фискултурне сале у основној школи. У плану је санација крова на објекту Дома културе, замена азбестних водоводних цеви, изградња водоводне мреже од изворишта Брестовица према центру града и од засеока Ђермине до Дебељака. Када је реч о путној инфраструктури, стаовници ће у најскоријем периоду добити још 1000 метара новог асфалта, а биће настављена и санација земљаних путева.